0223 - 79 90 38

Vrijblijvend letselschade advies nodig?

Recht op smartengeld na ongeval in Den Helder?

Een ongeval gaat niet alleen gepaard met fysieke of materiële schade. Het verdriet en de pijn die u te verduren krijgt heeft evenzeer een grote impact op uw leven. Veel mensen weten niet dat er voor deze emotionele schade ook een schadevergoeding geclaimd kan worden. Deze vergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. Niet alleen voor verdriet en pijn kunt u smartengeld opeisen. Als u uw hobby niet meer kunt uitoefenen vanwege blijvend letsel of u heeft een groot litteken gekregen door het toedoen van iemand anders, dan kunt u ook smartengeld krijgen. Omdat pijn en verdriet niet direct in een financiële waarde zijn uit te drukken, verloopt het proces rondom smartengeld vaak moeizaam.

Vergoeding psychische schade claimen

Letselschade Advocaat Laseur heeft veel ervaring met smartengeld zaken. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen inschatten wat in uw situatie een redelijk bedrag zou zijn. De rechter zal uiteindelijk op basis van de ernst van de schade een definitieve beslissing maken. Er wordt vaak ook gekeken naar zaken die vergelijkbaar zijn met uw situatie. Op die manier kan er een passend bedrag bepaald worden. Wilt u ondersteuning bij het verhalen van smartengeld? In Den Helder en in de omgeving van Den Helder kunt u hiervoor terecht bij Letselschade Advocaat Laseur. Wij staan u graag bij!

 

Ivo Laseur

Ivo Laseur

Uw letselschade advocaat

Letselschade Advocaat Laseur is opgericht om letselschadeslachtoffers optimaal te kunnen bedienen. De missie van het kantoor is om letselschadeslachtoffers alle zorgen uit handen te nemen. Het fundament in de relatie tussen u en de advocaat is vertrouwen!

 

Waarom Letselschade Advocaat Laseur?

  • Maak een afspraak bij u thuis
  • Erkende kwaliteit: lid van LSA en WAA
  • Wij behartigen uw belangen optimaal

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Den Helder, Julianadorp, Anna Paulowna, Hippolytushoef, Den Oever, Schagen, Wieringerwerf, Hoorn, Heerhugowaard en Alkmaar.

Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade is schade als gevolg van fysiek of geestelijk letsel waarvoor iemand anders aansprakelijk kan worden gesteld.

Wat zijn de oorzaken?

Letselschade kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken. Denk aan een ongeluk in het verkeer, een ongeval op het werk, slechte arbeidsomstandigheden, een medische fout, een productiefout, een geweldsdelict of bijvoorbeeld een agressieve hond.

Ik heb letselschade, wat moet ik doen?

Het belangrijkste is om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Hoe later u dat namelijk doet, hoe moeilijker het is om uw schade te verhalen.

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding?

Als voldoende duidelijk is dat de andere partij aansprakelijk is, dan ontvangt u een schadevergoeding van (de verzekeraar van) deze partij voor de geleden schade. Soms zijn beide partijen gedeeltelijk aansprakelijk. In dat geval wordt een deel van de geleden schade vergoed.

Welke schade wordt vergoed?

Uw letselschade kan bestaan uit materiële en immateriële schade. Materiële schade zijn vermogenskosten die u heeft ondervonden, zoals inkomsten verlies, (onvergoede) medische kosten, kosten voor een huishoudelijke hulp of reparatiekosten van uw auto. Bij immateriële schade kunt u denken aan lichamelijk of geestelijk letsel, schade aan de eer of goede naam of aantasting van de nagedachtenis van een familielid.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is de vergoeding voor de immateriële schade. Bij de bepaling van de hoogte van het smartengeld wordt gekeken naar het aantal en type medische behandelingen, de duur van opname en het genezingsproces, verminkingen en littekens, de leeftijd van het slachtoffer en de invloed die de klachten hebben op werk, studie en hobby’s, zowel nu als in de toekomst.

Wat kost het inschakelen van een letselschade advocaat?

In de meeste gevallen kost u dat niets. De kosten voor het inschakelen van juridische hulp worden namelijk ook verhaald op de aansprakelijke partij. Alleen bij gedeelde of niet bewezen aansprakelijkheid zijn er voor u kosten aan verbonden.

Hoofdvestiging

Menu Title